Mucha Dorka Puncs című regényének bemutatója.

A szerzővel Bencsik Krisztina beszélget. Hangfüggöny: Török Dénes.

PUNCS (21. Század Kiadó, 2019)
A lakótársamat Amarillának hívják, az albérlet a Nyugati közelében van. Elvileg bejárok egyetemre, de nem tudom, mi lesz ebből az egészből. Bálint normális, de nem akarok járni vele. Múltkor vizsgáztam egy tanárnál, aki jó pasi és történt valami furcsa. Adott egy cetlit is, rajta a telefonszámával, de ezt még senkinek nem mondtam. Most nem tudom, hogy legyen…

„Az utóbbi évek egyik legerősebb debütálása.” (Totth Benedek)

„Újszerű, szókimondó, bátor.” (Péterfy Gergely)

„Pimasz és pontos mondatok, édeskés keserűség, öröknek látszó, mégis minden pillanatban elmúló kamaszság: ilyen (is) a Mucha Dorka próza. Nem érdemes elkerülni.” (Grecsó Krisztián)

MUCHA DORKA
1989-ben született Budapesten, jelenleg a szlovákiai Pereden él férjével és kistacskójával. Az első regénye, Puncs címmel a 21. Század kiadónál jelent meg 2019-ben, jelenleg második regényén dolgozik. 2020-ban jelenik meg első young adult könyve Nincs idő címmel a Menő Könyveknél. Eközben a Selye János Egyetemen phd-hallgató és Margaret Atwooddal foglalkozik. A könyveken túl imádja a darabolós horrorfilmeket, eléggé szerelmes Keith Richardsba és nem tud biciklizni.

BENCSIK KRISZTINA
1993-ban született Tatabányán. Az alapszakot magyar-etika szakpárral végezte, a mester szakot komparatisztika szakirányon igyekszik. Ha a Tatabánya-Budapest-Szeged útvonalon melletted valaki éppen Almodóvar zsenialitásáról és a katalán novellák kiválóságáról tart lelkes beszédet Petri-kötettel az ölében, valószínűleg vele utazol.

TÖRÖK DÉNES
A szegedi Artur és splitmold formációk tagja, emellett a Gribedli Stúdió alapító hangmérnöke és az SZTE ÁOK Anatómiai Intézetének oktatója. Szabadidejét emiatt legszívesebben alvással tölti.

Facebook esemény